Mideye Beslenme Tüpü Yerleştirilmesi

Yemek yiyememe sorunu olanlar için mideye Beslenme tüpü yerleştirilmesi ile ilgili bilmeniz gerekenleri Bilgi Doktoru sitenizde sizler için paylaştık.

Perkütan Endoskopik Gastrostomi (PEG)

Mideye beslenme tüpü yerleştirilmesi endoskopiyle uygulanan ve ameliyata ihtiyaç duyulmayan bir işlemdir.

Şuuru kapalı yada sorunlu olan yutma problemi olması sebebiyle yemek yiyemeyen kişilerin beslenmelerinin bir biçimde sağlanması gerekmektedir. Bu sebeple eski dönemde ameliyat yapılarak hastaların midelerine beslenme tüpü yerleştirilirdi. Fakat bulunduğumuz dönemde mideye beslenme tüplerinin yerleştirilmesi endoskopik şeklinde yapılabiliyor.

Dolayısıyla ciddi bir ameliyata ihtiyaç duyulmamaktadır. Aynı zamanda uygulamaya bağlı yan etkilere çok az rastlanılmaktadır.

Kişi zaman içinde yutma yeteneğini tekrar kazanırsa beslenme tüpü tamimiyle çıkarılabilir ve bir problem meydana getirmez.


-------- Sponsorlu --------

Beslenme tüpüne PEG diye tanımlanabilir. PEG yani perkütan endoskopik gastrostomi manasına gelmektedir.

Beslenme tüpü yerleştirilmesinin ardından güzel bir bakımla 1-2 sene tüp olduğu yerde kalabilmektedir. Tüpün çevresinden sızıntı, enfeksiyon yada tüpün tıkanması en yaygın görülen problemlerdir.

Beslenme tüpü yerleştirilmesinin ardından bir kişinin günlük aldığı gıda ve su seviyesi blendırdan geçirilerek sıvı biçime getirilip enjektörle tüpten verilir.

Veya bu tarz kişilere özel beslenme solüsyonları hazır haliyle alınabilir. Bu şekilde devamlı beslenme mümkün olabilir.

PEG yani perkütan endoskopik gastrostomi işlemi ile ilgili görüş ve önerilerinizi siz de değerli Bilgi Doktoru okurlarıyla paylaşabilirsiniz. Ayrıca bu konu ile alakalı sorularınız varsa cevaplamaktan memnuniyet duyarız. Sağlıklı günler geçirmeniz dileğiyle…

3 YORUM

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir