Sigara Boyun Fıtığı Yapar mı?

Sigaranın bu zararına inanamayacaksınız

Beyin ve Sinir Cerrahisi uzmanı Prof. Doktor Ahmet Menkü, 3 gün süresince geçmeyen boyun ağrıları konusu ile ilgili kesinlikle bir hekime başvurulmasını tavsiye etti.

Profesör Doktor Menkü ‘Sigara içen bireylerde, bilhassa erken yaşlarda sigaraya başlayanlarda, boyun yapısı çok hızlıca bozulabilmektedir. Sigara, akciğer kanserine genelde 20 sene gibi uzun bir süreçte sebep olurken, sigara kullanan insanlarda ilk 5 sene içerisinde boyun fıtığı şikayetleri görülmektedir’ dedi.

Yeni Çağımızın En Ciddi Hastalığı

Boyun tutulmaları, geçmeyen boyun ağrıları, ağrıların omuza ve kola yayılması, ileri dönemde omuz ile kol hareketlerinin kısıtlanması ve uyuşmalara kendini belirten boyun fıtığı, günümüzün en ciddi sağlık problemleri içerinde bulunmaktadır.

Memorial Kayseri Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü’den Ahmet Menkü’nün Açıklaması

Boyun, belimize oranla daha hassas bir yapıda olmasından, boyundaki deformasyonlar daha genç yaşlarda meydana çıkmaktadır. Devamlı aynı yere bakma, boynu uzun zaman aynı noktada tutma, bilgisayar karşısında uzun vakit geçirme, soğuk esen klimanın karşısında uzun süre bekleme boyun fıtıklarının en belirgin sebepleri arasında bulunmaktadır. Uzun zaman televizyon seyreden insanlar, masa başında vakit harcayanlar, egzersiz yapmayanlar ile hareketsiz yaşayanlar da boyun fıtığı ihtimali altında bulunmaktadır.


-------- Sponsorlu --------

Sigaranın Boyun Fıtığına Etkisi

Boyun fıtığında sigara kullanılması ve genetik etkenlere dikkat edilmesini tavsiye eden Doktor Menkü, ”Sigara içen insanlarda, bilhassa erken yaşlarda sigaraya başlayanlarda, boyun yapısı çok hızlıca bozuluyor.

Sigara, akciğer kanserine genelde 20 sene gibi uzun bir dönemde sebep olurken, sigara içen bireylerde ilk 5 sene içerisinde boyun fıtığı görülebiliyor. Genetik etkenler de boyun fıtığı üstünde etkilidir. Eğer bireyin ailesinde boyun fıtığı olanlar bulunuyorsa, fıtık olma riski de çoğalmaktadır.

Sağlıksız çalışma ve yatma pozisyonları boyun fıtığının gelişmesine zemin hazırlar. Oturur pozisyonda uykuya dalmak ciddi bir fıtık etkenidir. Bu şekilde alışkanlığı sahip insanlarda boyun yastığı kullanımı gerekmektedir.

Kürk çeşitleri ve kürklerin sağlığa yararları ile ilgili görüş ve önerilerinizi siz de değerli Bilgi Doktoru okurlarıyla paylaşabilirsiniz. Ayrıca bu konu ile alakalı sorularınız varsa cevaplamaktan memnuniyet duyarız. Sağlıklı günler geçirmeniz dileğiyle…

1 YORUM

  1. Pingback: 9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü ile ilgili yazı » Bilgi Doktoru

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir