PANİK ATAK BELİRTİLERİ NELERDİR?

Panik Atak hastalığı tamamen psikolojik bir rahatsızlık olmakla birlikte, hastada fiziksel bir dengesizliğin olduğu hissiyatını uyandır. Bu nedenle bir çok panik atak hastası,olayın psikolojik bir rahatsızlık olduğunu kabullenmeyip, doktora başvurabilir.

Mesela hastanın panik atak geçirdiği sırada kalp atışlarının artıyor olması, hastanın doğrudan kardiyolojiye yönelmesinin sebebidir. Böylece kişinin erken teşhis görme gibi bir durumu bulunmamakla beraber, Panik Ataklarını daha sık ve dolayısıyla daha fazla yaşamış olur. Bu da hastanın sosyal hayatını derinden etkiler.

 

PANİK ATAK BELİRTİLERİ?

  1. Kalp çarpıntısı: Kişi atakları geçirirken, kalbi çok hızlı bir şekilde ve şiddetli derece çarpar.
  2. Terleme: Oda sıcaklığı normal de olsa kişi, gereksiz yere terler.
  3. Soluğun kesilmesi, nefes alamama hissiyatı: Hasta, atak sırasında nefes alamadığını zanneder.
  4. Huzursuzluk yaşar. Oysa nefes alabilmektedir fakat atak halindeki heyecan ve çarpıntıdan soluksuz kaldığını zanneder. Bunu önlemek içinde sık ve derin nefes almaya çalışır. Boğulacağı korkusunu hisseder.
  5. Baş dönmesi: Kişi bu esnada sersemdir, nefes alamama korkusu da üzerine eklendiğinde daha fazla panik yaşar. Kişi kendini kaybeder ve rüyada olduğunu bile hissedebilir.
  6. Uyuşma: Ayak ve ellerinde düzensiz uyuşmalar görülür.
  7. Ateş basması: Hasta panik halinde ve hareketli olduğu için, ateş basması yaşar.
  8. Titreme: Sıcaklığın normal olması titremeyi engellemez, panik atağın en belirgin özellikleri; titreme ve terlemenin yaşanmasıdır.
  9. Sıkıntı ve korku nöbetleri: Hasta, atak geçirirken son derece korku halindedir. Heyecan, korku ve sıkıntı bir arada yaşanır.

 

PANİK ATAK TEDAVİ EDİLEBİLİR Mİ?

Ancak psikiyatrist yardımıyla bu hastalıktan kurtulunabilinir.Güvendiğiniz bir psikiyatrist olması sizin için daha olumlu sonuçlar doğuracaktır. Çünkü zaten psikolojik bir rahatsızlık olan panik bozukluk ancak doktorunuza olan güveniniz ve inancınızla atlatılabilir. Psikiyatrist’inizin Panik Ataklarınızın türüne göre size uygulayacağı tedavi şekli ile zamanla atakların azalması ve tamamen yok olması gerçekleşecektir.Fakat burada hastanın yanında, ailesine de bir çok görev düşmektedir.Ailesinin bu rahatsızlığın belirtilerini kabullenip, hastayı rahatsız olacağı her türlü ortamdan uzak tutmaları ve anlayışlı olmaları gerekir.


-------- Sponsorlu --------

İstatistiklere göre; Panik Atak geçiren hastaların düzenli ve mutlu bir aile hayatları mevcut ise; bu rahatsızlıktan daha kolay kurtulabilmektedirler.

 

PANİK ATAK SORUNUNUN KİŞİYE ETKİLERİ NELERDİR?

Panik Atakların nerede veya hangi durumlarda başımıza geleceğini önceden bilemeyiz. Bu ataklar, bizi uykuda, trafikte,okulda,işimizde de yakalayabilir.Panik Atak geçirmek için o an kötü bir şey yaşanmış olması gerekmez. Kişi televizyon izliyorken bile bu atağı geçirebilir.
Dolayısıyla bu rahatsızlık kişinin sosyal ve iş hayatını derinden etkiler. Çünkü hasta, atak geçirirken panik ve korkuyla ne yaptığını bilmeyip kendini kaybedeceği için; iş hayatında da verimli bir çalışma yaşayamayacaktır. Panik Atağın türüne göre; kişide dışarıya çıkma korkusu, tanımadığı insanlarla diyalog kurma korkusu da oluşur. Bu da hastanın bütün hayatını etkileyecek olan bir durumdur.

 

1 YORUM

  1. Pingback: Cep Telefonuna Android & iPhone Panik Butonu Uygulaması İndir » Bilgi Doktoru

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir