Naftalin Öldürürmü

Yapılan Araştırmalar; Naftalinin Öldürücü Etkisinin bulunduğunu gösteriyor!

Uzmanlar uyardı: Özellikle bayanlar tarafından güve oluşmasını önlediği ve kötü kokuları bastırdığı için kullanılan naftalin ölüm saçan bir kimyasaldır.

Evde Naftalin Kullanmanın Zararları

İnönü Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Nurhayat Özdemir, kadınlarımız tarafından güve oluşmasını önlemesini ve istenmeyen kötü kokuları bastırdığı için evlerimizde sürekli kullanılan naftalinin, toksik maddeler sıralamasında en baş sıralarda yer aldığını açıklayarak,

“Evinizin içinde sürekli kullandığınız masum sanılan Naftalin, ölüm saçan bir kimyasaldır. En tehlikeli ve zararlı kimyasal madde, naftalindir ve asla eve alınmaması gerekir. Hatta marketlerde bile satışının yasaklanması gerekiyor” diyerek vatandaşı uyardı.


-------- Sponsorlu --------

Nasıl Elde Ediliyor?

Naftalin, maden kömürünün damıtılması ile elde edilen orta ve ağır yağlardan ayrıştırılır. Beyaz pulcuklar halinde, billur yapılı bir katıdır. Keskin ve kendine has kokuya sahiptir.

Yoğunluğu 1,15 olup, 80 °C’de erir, 217 °C’de kaynamaya başlar. Suda çözünme özelliği yoktur ancak alkolün içerisinde ısıyla doğru orantılı olarak artan bir yoğunlukta çözünebilir.

Atmosfer ortamında hemen buharlaşması sebebiyle haşere (böcek çeşitleri) ile mücadelede etkili şekilde kullanılmaktadır. Güveleri uzaklaştırdığı için yünlü kumaş ve kürkleri korumakta kadınlar tarafından sıkça kullanılmaktadır.

Sanayide eritici, yakıt ve boya hammaddesi amacıyla; eczacılık ve parfümeride ise ara madde olarak kullanım alanları vardır. Ayrıca lavaboların temizlenmesinde kullanıldığında etklili şekilde rol alır. Naftalin katı halden gaz hale sıvı olmadan geçebilir. Bu işlem süblimleşme olarak adlandırılır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir