Rutubetli Havanın Sağlığa Zararı

Nemli ve rutubetli hava da insan sağlığını bozan havalardandır. Hatta ağır havadan (Geceleyin yıldızlar görünmez olup, nefes alıp vermenin zorlaştığı havalar) daha zararlı olduğu bildirilir.

Nemli, rutubetli hava; durmadan yağan yağmurlar, seller olduğu zaman oluşur. Havada rutubet baskın olmaktadır.

Bu da vücutta birikmiş atılamayan maddelerin kokuşması diye tabir edilen bozulmaya ve insan tabiatının kirlenmesine neden olmaktadır.

Kokuşan bu maddeler diğer organları gevşetir ve görevlerini yerine getiremezler. Ayrıca nemli hava insanda “keder” duygusunu uyandırır.

Nemli havalardan kaynaklanan kötü etkilerin giderilmesi için öncelikle bu havanın bedende hararet yapıp yapmadığına bakılır. Nemli hava nedeniyle beden ısınmış, kanın fazlalığı belirmiş ise; (Bu durum doktor tarafından nabızla teşhis edilir.) hemen kan aldırılmalıdır.


-------- Sponsorlu --------

Bundan sonra tedavi amaçlı kurutucu özelliğinden dolayı gül macunu ve gülbeşeker (iki defa şekere bulanmış gül) yenilmeli, şuruplardan gül şurubu, sandal şurubu, amberbaris, ribas ve koruk (ekşi üzüm) şuruplarından içilmelidir.

Nemli havalardan olumsuz etkilenmiş ama vücutta hararet belirmemiş ise kurutucu etki yapan devalar yemek yeterli olacaktır.

Ayrıca kurutucu özelliğe sahip şerbetler de vardır. Bunlara örneğin; amberli gül şerbeti, tarçın şerbeti, öd şerbeti ve sandal şerbeti münasiptir.

Rutubetli hava insanın tenini yumuşatır; yalnız sadece zayıf kişilere yararlıdır. Bunun nedeni zayıf kişilerin bedeni kuru olmasından nemli havalar onların bedenlerini nemlendirerek dengeye getirir.

Rutubetli Havaların zararları ile ilgili görüş ve önerilerinizi siz de değerli Bilgi Doktoru okurlarıyla paylaşabilirsiniz. Ayrıca bu konu ile alakalı sorularınız varsa cevaplamaktan memnuniyet duyarız. Sağlıklı günler geçirmeniz dileğiyle…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir