Un Kurdu Yetiştiriciliği

Un Kurdu Yetiştiriciliği

Un kurdu üretimine talep artıyor…

Un Kurdu Yetiştiriciliği: Hijyenik ortamlarda üretilen un kurtları özellikle kuş besleyenler için son zamanlarda yoğun ilgi görüyor. Türkiye’de sarı kurt olarak da bilinen un kurtları özellikle kanatlı hayvanlar için temel gıda olmaktadır. Çiftliklerde son derece hijyenik ortamlarda yetişen un kurtları kepek ve mısır unu ile beslenmektedir. Antalya’da bir çiftlikte üretilen un kurtlarının yemlerinde 11 çeşit organik katkı maddesi olduğu belirtilmiştir. Ayrıca bu yemlerin bir çok mineral, vitamin ve kalsiyum barındırdığı belirtilmiştir. Yem olarak tüketilen bir un kurdu yaklaşık olarak 3,5 ayda yetişmektedir. Talep olduğu durumda bir haftada 30-40 kilogram un kurdu üretmek mümkün. Talebe göre üretilmesi bu noktada önemli çünkü fazla üretilen canlıların ölmemesini sağlıyor.

Maliyetleri düşürmek amacıyla tavuk sakatatlarının yem olarak kullanılması sağlığımız açısından tehlike arz ediyor. Üreticilerin bu noktada dikkatli olması gerekiyor. Boyutuna göre fiyatı değişen un kurdunun ortalama adet fiyatı 40 kuruş kilogramı ise 120 tl ile 400 tl arasında değişiyor.


-------- Sponsorlu --------

Un Kurdu – Sarı Kurt Ne İşe Yarar, Faydaları Nelerdir?

  • Adı üzerinde undan elde edilen bir yem olması sebebiyle hiç bir şekilde pislik, mikrop, bakteri barındırmıyor.
  • Diğer kurt ve solucanlara göre daha fazla oranda protein içeriyor. Bu açıdan oldukça besleyici özellikte. Ortalama %48 oranında protein barındıryor.
  • Civcivler de oluşan karaciğer rahatsızlığını önlüyor.
  • Civciv için ilk 4 ay zorunlu yem olarak verilmesi gerekiyor. İlk 6 ay için ise tavsiye ediliyor.
  • En önemli özelliği %48 oranında protein içermesi bu sayede direnci sağlıyor.
  • Hayvanların özellikle bu kış aylarında hastalığa yakalanmasını önlüyor.
  • Tüylerini güçlendirir.

sarı kurt  üretimi

Kanatlı hayvanların hareket halindeki her şey dikkatini çekmektedir. Toprakta bu şekilde hareket halindeki bir çok şeyi anında yerler. Bilmeden yedikleri kurt vs bir çok canlı faydadan çok zarar verebilmektedir. Topraktan aldıkları her şeyi sevdiği için yediğini ve yararlı olduğunu düşünmemiz yanlış olacaktır.

2 YORUM

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir