Aynısafa Bitkisi Faydaları ve Kullanımı

Aynısafa Bitkisi Faydaları ve Kullanımı

Aynısafa Bitkisi Nedir?

Bilgi Doktoru – Aynı sefa çiçeğinin diğer isimleri; Bahçe Nergisi, Altıncık, Marigol, Souci, Ölü Çiçeği’dir.

Soğanlı bir bitki olan bu çiçeğin renkleri sarı ve turuncu arasında değişiklik göstermektedir. Aynısafa bitkisinin sap ve yaprak kısımları etli yapıda olup yapışkandır. Sabahları saat 7 itibariyle çiçeklerini açmadığı görüldüğü zaman o gün yağmur yağacak olarak öngörülmektedir. Genel olarak Haziran ayı başlarında çiçek açmaya başlamaktadır. Sonbaharın sonlarına kadar da çevrede görünmektedir. Aslında mevsimlik bir bitki çeşididir.

İbrahim Saraçoğlu’nun önermiş olduğu aynı sefa bitkisinin özellikleri arasında en çok dikkat çekeni; kanseri önleyici etkisinin olmasıdır. Bunun yanı sıra kanı temizler, bayanların sıkıntısı olan regl ağrılarına iyi gelir, safra sökücü, mikrop öldürücü ve tansiyonu düşürücü etkisi vardır.

Aynısafa Bitkisinin Faydaları

* Ağrımakta olan her bölgeye merhemi sürülerek fayda sağlanılmaktadır. Ağrıların hafiflemesini sağlarken gerginlik ve sertlik hislerinin kaybolmasına yardımcı olur.

* Varis tedavisinde kullanabilirsiniz. Düzenli kullanım sonucu varislere çok yararlı olduğu bilinir. Aynısefa merhemini varis şikayeti için önerdiğim bir arkadaşım 2 ay düzenli kullandıktan sonra bana inanılmaz bir fayda gördüğünü aktararak teşekkür etti.

* İdrar tutukluğunu gidererek kişiyi terletmektedir.

* Regl kanamalarını düzenler.

* Kaşıntı ve ayak mantarlarına çok iyi gelmektedir.

* 12 parmak bağırsağı ülseri rahatsızlığında kullanılabilmektedir.

* Deri üzerinde oluşmuş olan yaşlanma lekeleri, kan çıbanı ve çeşitli pigment lekelerine karşı aynı sefa bitkisinin öz suyunun sürülmesi oldukça faydalıdır.

* Uzun süre kişiyi rahatsız etmiş olan egzama rahatsızlıklarının iyileşmesinde etkilidir.

* Bebek bezinin kullanımı sonucunda oluşmuş olan isilik yapılarının bölgesel olarak tedavi edilmesinde etkili olmaktadır.


-------- Sponsorlu --------

* Dişleri sararmış olan kişiler, diş etlerine bu bitkinin reçine plakalarını sürdükleri zaman rahatsızlıklarının giderildiğini göreceklerdir.

* Vücudun ezilmiş ya da yaralanmış olan kısmına sürüldüğü zaman iyileşmenin çabuklaşmasına yardımcı olur.

Aynısafa Kullanımına Dair

Aynısafa Çayının Hazırlanışı

1 tatlı kaşığı kadar aynı safa bitkisinin 200 ml kadar suda haşlandıktan sonra 10 dakika kadar dinlendirilmesi ve süzülmesi; aynı sefa çayının hazırlanması için yeterli olmaktadır.

Tentür Yapımı

Bir avuç içi kadar aynı sefa çiçeğini, 1 litrelik votka ya da cin içinde muhafaza etmelisiniz. Her gün düzenli olarak ve aralıklı çalkalayınız. Bu karışımı 14 gün süreyle güneşte bekletin. Süre sonunda süzerek kullanabilirsiniz.

Su Hazırlama

Bitkinin öz suyunu almak için; yaprak, sap ve çiçek kısımlarını güzelce yıkayın ve presleyin.

Aynısafa Merhemi Yapılışı

Bu bitkiden en çok faydalanılma yolu, merhemini sürerek olmaktadır. Merhemi hazırlamak için; 4 avuç dolusu kadar bitkinin sap, yaprak ve çiçek kısımları toplanır. Hepsi ince ince kıyılır. Yarım kilo iç yağında döndürülür ve kendisini saldığı zaman ateşten alınır. Üzerine bir kapak kapatılarak bir gün süreyle dinlenmeye bırakılır. Son adım olarak merhemin dayanıklı ve kıvamlı olması adına içerisine, 250 gr kadar vazelin eklenmesi uygun olmaktadır.

Sonraki gün tülbentten geçirmek suretiyle uygun kavanozlara aktarılır. Vazelin katkılı olan bir merhemin buzdolabında saklanması gerekmemektedir bu yüzden, serin olan herhangi bir yerde muhafazası sağlanabilir.

1 YORUM

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir