Zeytin Yaprağının Faydaları – Zeytin Yaprağı Çayı

Zeytin Yaprağının Faydası Nedir, Zeytin Yaprağı Çayı Nasıl Yapılır?

Zeytin yaprağı son zamanlarda özellikle Prof. Dr. Canan Karatay hocamız tarafından özellikle tavsiye edilen şifa deposu bir besindir. Zeytin ağacını yalnızca zeytin ve ve zeytinyağı için değil zeytin yaprakları için de kullanabilirsiniz.

Bağışıklık sistemini güçlendirerek kanserle savaşmada önemli rol oynayan zeytin yaprağı aynı zamanda zayıflamak isteyenler için de fayda sağlıyor. Zeytin yaprağını dilerseniz aktarlardan satın alabileceğiniz gibi imkanınız varsa ağaçtan kendiniz toplayıp da kurutabilirsiniz. Zeytin yaprağı ile hazırlayacağınız zeytin yaprağı çayı aç veya tok karnına tüketilebilir.

Zeytin Yaprağı Faydaları

Zeytin yaprağının antibakteriyel özelliği vardır. Bu sayede vücutta ki mikropları etkiye sahiptir. Aynı zamanda antiviraldir. Vücutta ki virüsleri de öldürür.

Mideyi rahatlatıcı etkiye sahiptir. Midede oluşan zararlı mikropları yok eder.


-------- Sponsorlu --------

Bol miktarda vitamin ve mineral içerir. Yapılan araştırmalara göre zeytin yaprağının karaciğer dostu olduğu görülmüştür. Karaciğerde ki yağlanmayı azaltır. Özellikle de alkol tüketimine bağlı olarak oluşan karaciğer yağlanmasına karşı oldukça faydalıdır.

Zeytin yaprağı derinin üst katmanlarından geçerek erken yaşlanmaya ve cilt kanserine neden olan güneşin UVb ışınlarına karşı koruyucu kalkan görevindedir.

Zeytin Yaprağı Çayı Nasıl Yapılır?

Zeytin yaprağını çay olarak tüketebileceğiniz gibi direk olarak yemeklerinize koyarak da faydalarından yararlanabilirsiniz.

Malzemeler:

* 1 çay kaşığı dolusu zeytin yaprağı

* 1 su bardağı su

Zeytin Yaprağı Çayı Hazırlanışı: İlk olarak 1 su bardağı suyu bir cezveye koyup kaynatın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın. Ardından üzerine 1 çay kaşığı dolusu zeytin yaprağını ekleyin ve 5 dakika demlemeye bırakın. Demlendikten sonra süzerek tüketebilirsiniz.

Dilerseniz tat vermesi için içerisine bir miktar limon sıkabilirsiniz. Dilerseniz de çayı demleme aşamasında biraz ıhlamur, çubuk tarçın veya biberiye ilave edebilirsiniz. Bu şekilde hem daha lezzetli hemde daha faydalı olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir