Grip Aşısını Hamileler (Gebelikte) Yaptırabilir mi?

Kış mevsimine girdiğimiz şu günler insanlar ister istemez kışın yakalandığımız hastalıkları hatırlamaktadır. Kış mevsiminde sıklıkla meydana gelen grip ve aynısı hastalıklar ufak bebekleri, gebeleri ve yaşlıları daha çok tehdit etmektedir.

Bu tehdide karşı özellikle hamile kadınların merak ettiklerini siz değerli Bilgi Doktoru okurları için paylaştık.

Kış mevsimi gelmişken kendilerine daha çok dikkat etmesi gereken hamile kadınların grip olma tehdidine karşı yapması gereken en etkili yol grip aşısı olmaktır. Çünkü hamile kadınlarda grip kendini daha çok belli eder ve etkileri daha ağır bir biçimde hissedilir. Maalesef ki grip hamile kadınlarda gerekli tedbir alınmadığı takdirde anne karnındaki bebeğe zarar verebilir ve hayati önem taşıyabilir. Kış ayları gelmeden hamile kalmayı planlayan kadınların veya hamile olan bütün bayanların grip aşısı yaptırmaları gerekmektedir.

Hamileler Grip Aşısını Ne Zaman Yaptırmalıdır?

Grip aşısının ne zaman yaptırılması gerektiği hamile kadınların merak ettiği bir sorudur. Grip aşısının yapılması en makul zaman kış mevsimi başlamadan yapılmasıdır. Ülkemizde aşı yaptırmak için en uygun zaman Ekim ayıdır.


-------- Sponsorlu --------

 

Grip Aşısının Yan Etkileri Var mıdır ?

Öncelikle şu belirtilmelidir ki grip aşısı gribe sebep olmaz. Grip aşısı yapıldıktan sonra vücutta halsizlikler olabilir bunun sebebi aşıyı yaptıran kişinin aşı olmadan önce grip virüsünü almış olmasıdır. Fakat grip aşısının yan etikleri yok diyemeyiz. Bazı insanlarda baş ve vücut ağrısı yapabilir. Aşının olduğu yerde kızarıklık veya şişlik olabilir. Grip aşısı olduktan sonra hafif ateş ve deride döküntüde meydana gelebilmektedir.

Seyrek olmakla beraber aşı bazı durumlarda alerjik tepkilere de yol açabilmektedir.

Eğer hamile bayanlar grip aşısı yaptırmak istemiyorlarsa grip olmamak için ellerini bol su ve sabunla sıklıkla yıkamalı ve el losyonları kullanmalıdırlar.Bununla beraber grip olan insanlara yaklaşmamalı ve evlerinde dinlenmelidirler.

Konuyla ilgili bilgi ve tecrübelerinizi siz de değerli Bilgi Doktoru okurlarıyla paylaşabilirsiniz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir