Yasemin Çayı Faydaları Nelerdir?

Yasemin; genellikle sarı, kırmızı ve beyaz çiçekleri olan güzel kokulu bir bitkidir. Yasemen, Jasminum, Jasmine ve Jasmin kullanılan diğer isimleridir. Evlerde, düğünlerde, dini törenlerde, aksesuar olarak ve çay olarak çeşitli tüketim alanları mevcuttur.

Güzel kokusu sayesinde aromalı çayların başında gelir. Tek başına tüketilebileceği gibi yeşil çay ile birlikte de lezzetli ve faydalıdır.

Yasemin Çayının Faydaları

Kalp ve damar sağlığını koruyucu özelliktedir. Yasemin çayında bulunan kateşinler LDL (kötü kolesterol) oksidasyonunun önlenmesinde önemli rol oynar. Damarlarda oluşan bu iltihaplanma kalp krizine veya felce yol açar. Yasemin çayında bulunan kateşinler oksidasyonun oluşmasını engeller. Bu sayede tansiyon ve kolesterol seviyesi düşer.

Kanseri önleyci özelliği vardır. İçerisinde barındırdığı polifenoller sayesinde kanser önleyici özelliği vardır. Bu maddeler serbest radikaller ve kansorejen maddelere karşı kalkan görevindedir. Özellikle meme kanseri ve akciğer kanserine karşı yakalanma riskini azaltmaktadır.


-------- Sponsorlu --------

Araştırmalara göre yasemin çayının kokusu rahatlatıcı ve ferahlatıcı etkiye sahiptir. Yapılan araştırmaların sonucuna göre yasemin çayının kokusundan hoşlanmayan kişilerin daha endişeli bir yapıya sahip oldukları gözlemlenmiştir.

En önemli özelliklerinden biri de yasemin çayının güçlü bir antioksidan kaynağı olmasıdır. Bu sayede bağışıklık sistemi zayıflayan zararlı maddelere karşı koruyucudur. İçerisinde bulunan kateşin vücutta ki belirli ciddi hastalıkları engellemede yardımcı olmaktadır.

Yasemin çayı diyet listelerinde de tercih edilen zayıflamaya yardımcı bir çaydır. Metabolizmayı hızlandırarak daha hızlı ve etkili kilo bir şekilde kilo vermeyi sağlar.

Not: Hamilelerde erken kasılmalara neden olacağı için yasemin çayını hamilelerin tüketmesi önerilmez.

Yasemin Çayı Nasıl Hazırlanır?

Malzemeler:

– 1 demlik kaynamış su

– 1 yemek kaşığı yasemin

1 demlik kaynamış suyun içerisinde yasemin atılır. 5 dakika daha demlenmeye bırakılır. Daha uzun süre demlenirse çayın tadı acılaşmaktadır. Dilerseniz yeşil çay ile karıştırarak da tüketebilirsiniz. Tatlandırmak isterseniz bal ilave edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir