İlk Lokmanın Bağırsaklara Etkisi Çok Şaşırtıyor

Aslında metabolizmanızın nasıl çalışacağını yemeğinizin ilk lokması belirliyor. Tükettiğiniz yiyecek türünün yanı sıra, çiğneme süreniz, aldığınız lokmanın büyüklüğü de sindirim sisteminizin nasıl çalışacağını etkiliyor.

Tüm besinlerin tüketildikten sonra midede karıştığı için yemek sırasının bir önemi olmadığı düşünülüyor. Fakat ne yazık ki gerçek daha farklı. Tükettiğiniz besinlerin sindirimi ağzınızda başlar ve midenizde devam eder en son da bağırsaklarda biter.


-------- Sponsorlu --------

Eğer tükettiğiniz ilk lokma protein ise pankreasta glukagon salgılanır. Glukagonun amacı ise tok hissetmenizi sağlamaktır.

Tok hissedebilmenin yolu insülin üretiminin azalmasıdır. Fakat bu da yağ yakma sürecinin başlamasıdır. Örneğin, eğer ilk lokmanız ekmek ya da yeşillik ise vücudunuz insülin salgılamaya başlar. Fakat ilk lokma bitkisel ya da hayvansal protein olursa öğününüz bittikten sonra tokluk hissiniz daha fazla olacaktır.

Tatlı tüketiyor olsanız bile daha hafiften başlamalısınız. Bu yöntem araştırmalarla desteklenmiştir. Siz de faydasını görmek için hemen uygulamaya başlayın!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir