Yapay Kalp Hakkında Bilgi

Yapay Kalp Nakli Yapıldı

Avustralyalı mühendisin icatı milyonlarca kalp hastası için umut olacak gibi görünüyor. İlk etapta koyunlar üzerinde yapılan klinik denemeler etkin oldu ve 2018 senesinde insanlar üzerinde denenmeye başlayacak. Yapay kalp diğerlerinden farklı olarak atmayacak.

Organ bağışı dünya genelinde genel bir problem. Gittikçe artan obezite, diyabet, hipertansiyon gibi problemler kalp hastalıklarının gittikçe artmasına yol açıyor. Dr. Daniel Timms’in geliştirdiği cihaz ise günümüzde kullanılan yapay kalplerden daha kullanımı kolay.

Bivacor İsimli Cihaz

Bivacor adı verilen cihaz diğer yapay kalpler gibi giymeye gerek bırakmıyor, 10 sene gibi uzun bir zaman zarfında kullanılabiliyor ve dakikada 2 bin defa dönerek bütün vücuda kan pompalıyor.


-------- Sponsorlu --------

Diğer yapay kalp cihazları ise ağır bir biçimde devamlı hasta ile birlikte taşınıyor, vücut dışında taşınması gerekiyor ve 2 seneden daha uzun bir süre kullanılamıyor. Kalp nakli ise yalnızca kadavradan yapılabilen bir nakil olması sebebiyle hem bağış oranıyla hem de doku uyuşmasıyla alakalı olabiliyor.

Avustralya Brisbane’de yer alan Prince Charles isimli hastanenin klinik çalışmalara başlaması için 5 milyon Avustralya Doları’na gereksinim duyuluyor. Dr. Timms cihazı bir sene boyunca deneyerek test ettikten sonra 3 ila 5 sene arasında insanların kullanımına hazırlayabileceklerini açıkladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir