Hastalıklara Karşı Yüksek Direncin Kaynağı Doğru Beslenmedir

Merhaba Değerli Bilgi Doktoru okurlarım, eldeki mevcut istatistiklerimizden anlaşılacağı üzere bazı ülkelerde her gün 3 ten fazla meyve tüketiliyor fakat bu sayı sağlıklı yaşamamıza katkı sağlamıyor. Vücuda alınması gereken günlük meyve ve sebze miktarı beş-sekiz porsiyondur. Fazla seviyede sebze, meyve tüketimi birçok hastalıktan bizi korumakla kalmayıp yaşam kalitemizi artırıyor.

Sebze ve meyvelerin içerdiği diyet posası, C vitamini, E vitamini gibi yararlı bileşenler tüketilme sıklığı ve miktarına göre bizlerin bir çok hastalıkla karşı karşıya gelmemizi engeller. Meyve-sebze yeme alışkanlıklarımıza göre,  alzheimer, inme, katarakt ve yaşa bağlı rahatsızlıkların artıp azalması arasında derin bir bağ vardır.


-------- Sponsorlu --------

Sebze – Meyveler Şifa Kaynağımızdır

Meyve-sebzelerin içinde olan lifler, vücudumuzdaki zararlı bileşenleri kaplayarak dışkımız ile vücudumuzdan atılmasına yardımcı olur. Bir  araştırma neticesinde alınan sonuçta, her gün en az üç  porsiyon meyve ve sebze nüfuz eden vücutta, akciğer kanseri bulunma riski çok düşük. Bu sebzeler içinde ilk sırayı lahana, brokoli, karnabahar alıyor. İnsan vücudunda oluşan kimyevi reaksiyon, DNA’mızın bozulmasını sağlayarak, vücudumuzda çeşitli hasarlara neden olur. Bu da bizim bir çok hastalığa karşı bizi koruyan, bağışıklık sistemimizi çökerterek, hastalanmamıza sebep olur.

Ayrıca turunçgillerin de kanserin gelişme ve yayılmasının engellemede büyük rolü bulunmaktadır.

 

Mide Nasıl Dinlendirilir?

İş yerimizde çalışırken yetersiz, sağlıksı, düzensiz ve fast food tarzı beslenmenin ardından, midemizi rahatlatmak hafta sonuna kalıyor. Kış aylarının vazgeçilmez sıcağı çorbalar, tam da bu isteğimize cevap veriyor. Cumartesi günleri, evde yapılmış uzun kahvaltılardan sonraki öğünün  ilk tabağı, çorba olmalı. Midemizi yumuşatır, hazmı kolaylaştırır ve bizi ısıtır. Daha sonra hafif ve evde yapılmış sebze yemeğine kim hayır diyebilir ki..

Sağlık İçin en ideal olanı budur. Sağlıcakla Kalın Sevgili Bilgi Doktoru Okurlarım..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir