Dişteki Yapışkan ve Renksiz Tabakalar Hasta Ediyor

Diş eti hastalıkları en son yakalanmak isteyeceğimiz hastalıkların başında geliyor. Çünkü insan yaşamak için yer, yemek için de ağzını kullanır. Şüphesiz ki ağzınızda veya dişlerinizde oluşacak hastalıklar belki de tekrar eski haline döndürülemeyecek. Bu sebeple öncelikle hastalığa yakalanmamaya çok gayret göstereceğiz. Bunu da alacağımız tedbirler yani dişlerimize ve ağız içi temizliğimize çok önem vermek olacaktır. Oldu da diş hastalığına yakalanacağınızı hissettiyseniz, bu his bile sizi derhal koşarak diş hekimine götürmelidir.

Diş Hastalıklarından korkun sevgili Bilgi Doktoru okurlarım. Bu yazımızda sizlere dişinizde oluşan yapışkan renksiz film tabakalarından bahsedeceğiz.


-------- Sponsorlu --------

 

Dişteki Renksiz Yapışkan Kireç Tabakaları

Diş eti hastalıklarının en önemli nedeni, dişler üstünde oluşan yapışkan ve renksiz kireç tabakalarıdır. Günlük fırçalama ile diş ipliği kullanarak tabakanın dişlerimizden arındırılması, sağlıklı bir ağız için ana bakımdır. Eğer belirtilen tabakalar dişlerden arındırılmaz ise, diş taşı yada tartar diye adlandırılan düzensiz yüzeyli ve geçirgen yapıya dönecektir. Hastalık ilerleyince bakteriler daha derine; kemiğe doğru ilerler ve dişi destekleyen alveol kemiğinde yıkım kaçınılmaz olur.

Hastalık tedavi edilmezse, sonuçta dişler sallanır ve çekimleri gerekebilir. Diş eti hastalıklarının engellenmesi yada tedavisi; dişlerin korunması, daha rahat çiğnemenin ve daha sağlıklı sindirimin sağlanması şeklinde öteki yararları da beraberinde getirecektir. Tedavi edilmediği taktirde hastalık ilerleyerek diş eti ve dişleri destekleyen alveol kemiğinde geriye dönüşsüz hasarlar meydana gelebilir ortaya çıkabilir.

 

Konuyla ilgili bilgi ve tecrübelerinizi siz de değerli Bilgi Doktoru okurlarıyla paylaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir