Bebeklerde Soğuk Algınlığı Nasıl Geçer

Kış yaklaşıyor, bebeğinizin soğuk algınlığına yakalanma riski maalesef ki bu aylarda daha fazla oluyor.

Böyle bir durumla karşılaştığınızda yapmanız gerekenleri siz değerli Bilgi Doktoru okurlarıyla paylaştık.

 

Solunum Yolu Enfeksiyonu – Soğuk Algınlığı yada Üşütme Nasıl Olur?

Geniz, burun ve boğazda görülen enfeksiyonlara üst solunum yolları enfeksiyonu adı verilir. Üst solunum yolu hastalığına yol açan genelde virüsler ya da bakteriler olduğu halde sık sık “soğuk algınlığı” ya da “üşütme” olarak bilinmektedir.

Bu biçimde bilinmesinin diğer bir sebebi de, çoğu kez kış aylarında ortaya çıkmalarıdır. Aslında meydana gelen hastalık ile üşütmenin direkt olarak bir ilişkisi yoktur

 

Enfeksiyonlar Hangi Yaş Aralığında Görülür?

Enfeksiyon her yaşta insanda karşılaşılsa da en çok 3 ve 6 ay arasında ki bebeklerde görülür . Küçük çocuklarda hastalık işaretleri daha belirgin ortaya çıkmaktadır. Belirtiler arasında aşırı dinamiklik, yüksek ateş, huzursuzluk, kusma, burun tıkanıklığı hafif ishal, ve nefes almada zorluk yaşama, burun akıntısı, öksürük ve boğaz ağrısı görülebilir.

 

Bebekler Üst Solunum Yolları Enfeksiyonu varsa Ne Yapmak Gerekir?

Bebeğinizde üst solunum yolları enfeksiyonu varsa, öncelikle bol sıvı tüketmesi gerekmektedir ve bebek kesinlikle susuz kalmamalıdır. Bebeğinizin dinlenmesinde fayda var . Bebeğinizin kaldığı ortamı kesinlikle nemlendirmeniz gerekmektedir. Bebeğiniz uyurken kafasını biraz yüksekte tutmalısınız. Böylelikle daha kolay nefes alacaktır. Günde birkaç defa burnuna serum fizyolojik damlatmak da üst solunum enfeksiyonu durumlarında faydalı olacaktır.Serum fizyolojiği damlattıkdan sonra ufak bir burun pompası sayesinde burnundaki salgıları temizlemeniz bebeğinizi fazlasıyla rahatlatacaktır.


-------- Sponsorlu --------

Eğer bebeğiniz huzursuzsa ve ateşliyse bunu önlemek için bir ateş şurubu ya da fitili kullanabilirsiniz. Eğer hekiminiz şurup veya fitil vermiş ise sizde soğuk algınlığı ilacı verebilirsiniz. Böyle durumlarda bebeğinizin burnunu sıklıkla temizlemeye özen gösterin.Temizleme sırasında dudakları ve burun çevresi kuruyup çatlayabilir bunun için dudaklarına ve burnuna krem sürmeniz yararlı olmaktadır.

Bebeğiniz 3 aylıktan daha ufaksa hekiminizin verdiği ilacını vermenize rağmen ateşi düşmüyorsa, susamışsa, nefes almakta zorlanıyorsa, hiçbir biçimde susturulamıyorsa, o zaman hekiminizi hemen arayın. Hekiminiz, bebeğinizi rahatlatıcı tedbirleri  size önerecektir.

 

– Bebeğinizi hekime götürmek için dışarı çıktığınız zaman, üzerini çok fazla giydirmeyin.

– Kendi giydiğiniz kıyafetten bir kat daha giydirmeniz yeterlidir.

– Başına şapka takmayı kesinlikle unutmayın.

– Bebeğinizi doktora götürürken dışarı çıktığınızda hava çok sıcak ise, bebeğinizi kendinizin giyindiği kadar giydirmeniz yeterli olacaktır.

– Klimalara karşı güvenliğini sağlamak için üzerine ince bir örtü örtebilirsiniz.

– Güneşli havalarda ise bebeğinizi güneş yanıklarından korumanızda fayda vardır.

 

Konuyla ilgili bilgi ve tecrübelerinizi siz de değerli Bilgi Doktoru okurlarıyla paylaşabilirsiniz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir