Bardakta Maden Suyu İçmenin Zararları

MADEN SUYUNU BARDAKTA İÇERSEK…

Maden suyundan istediğimiz faydaları alabilmek için bardaktan içilmemesi gerekiyor. Hipertansiyon sorunu olmayanlar için günde iki şişe tüketilen maden suyu vücudun tüm mineral ihtiyacını karşılamakla birlikte mide hastalıklarına da iyi geliyor. Maden suyu şeker hastalığı ve böbrek taşı tedavilerinde tavsiye edilmektedir.

Zengin magnezyum içermesi sebebiyle kalp ve damar sağlığını koruyan, içerdiği bikarbonat sebebiyle mide hastalıklarına iyi gelen, sülfat sebebiyle bağırsakların ve safra kesesinin düzenli çalışmasına yardımcı olan, florür içeriği sayesinde diş çürüklerini engelleyen maden suyu bardağa konulduğu anda tüm bu faydalarını kaybediyor.

PEKİ NEDEN BARDAKTA İÇİLMEMESİ GEREKİYOR? İŞTE CEVABI: Şişesinde tüketilen maden suyu kapağı açıldığında herhangi bir kabarcıklaşma meydana gelmiyor fakat bardağa boşaltıldığında aşırı bir köpürme meydana gelip, maden suyundaki gaz (Co2) kaçıyor. Bunun sebebi ise bulaşık makinesinden çıkan bardakların dahi yeterince steril olmaması. Uzmanlar maden suyunun bardakla değil kendi cam şişesinden içilmesi gerektiğini çünkü bardağa koyarken aşırı köpüklenmesiyle maden suyundaki gaz kaçmasına yol açıyor.


-------- Sponsorlu --------

Maden suyu vücuttaki sıvı dengesini sağlamada da önemli rol oynamaktadır. Fakat bu faydaları görebilmek için maden suyunun bardakta değil kendi cam şişesinde içilmesi gerekiyor.

Vücudunuzun bir günde kaybettiği sıvı ve mineral değerlerini günde iki şişe maden suyu tüketerek geri kazanabilirsiniz.

Maden suyunun içerisinde yer alan sağlığınızı olumlu yönde etkileyen mineraller:

MAGNEZYUM

Maden suyu içeriğinde bulunan magnezyum kas ve sinirlerdeki elektrik uyarısının iletiminde etkilidir. Kalp ve damar hastalıklarına karşı korur. Damar sertliğine yol açan yağ ve kalsiyum birikimini engeller.

SODYUM

Sodyum; kaslarda oluşan kasılmaların düzenlenmesine, sinir uyarısını taşınmasına, hücre zarında iyon değişimine yardımcı olur. Kemik kayıpları ve kırılmasını engeller. Kalsiyum açısından süte en iyi alternatiftir.

BİKARBONAT

Mide hastalıklarının önlenmesine yardımcı olur. Şeker hastalığı tedavisi ve böbrek taşı oluşumunun önlenmesinde etkilidir.

SÜLFAT

Bağırsaklar ve safra kesesinin düzenli çalışmasında etkilidir. Hamilelikte düzenli olarak tüketilmesi önerilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir