Baharatlar ile Zayıflama

Göbek Eriten Baharatlar

Öğünlerinize aşağıda vereceğimiz baharatları ilave ederek metabolizmanızı hızlandırabilir ve karın yağlarınızdan daha rahat ve hızlı kurtulabilirsiniz.

Zencefil

Bu aromatik baharat midenizi yatıştırmasının yanı sıra zayıflamanıza da yardımcı olur. Zencefil bir antioksidandır ve acı biberlerde bulunan kapsaisin içerir. Yapılan araştırmalara göre kapsaisin geçici olarak metabolizmayı hızlandırıyor ve bu da yüksek kalori yakımına yol açıyor. Ayrıca Zencefil tokluk hissini de artırmaktadır.

Zerdeçal

Zencefil ailesinden olan zerdeçal, doğu Hint mutfağından gelmektedir ve aslında hepimizin mutfağında olması gereken bir baharattır. İçeriğinde direkt olarak vücuttaki iltihaba karşı hareket eden kurkimin bulunur. Ve iltihaplanmanın önlenmesi, bedenin önemli bir metabolizma-sinyal hormonu olan leptineni artırır.

Pul biber

Acı demek yakmak anlamına gelmektedir. Baharatlara acı tadı veren kapsaisin, metabolizmayı hızlandırır. Pul biberde bolca bulunan bu bileşen zayıflamak isteyen acı severlere birebirdir.

Arnavut biberi

Kalorileri yakmanın haricinde, acı iştahınızı da frenlemeye yarayabilir. Perdue Üniversitesi Gıda ve beslenme araştırmacıları kilolu olmayan 25 kişi üstünde bir araştırma yaptı. Bunlardan 13 tanesi baharatlı yemek yemeyi severken 12 kişi sevmiyordu. 6 hafta süresince yemeklerine az da olsa kuru Arnavut biberi eklenen grupta, biber sevmeyenlerin iştahlarının kesildiği görüldü. Ve ilaveten zerdeçal gibi, bu baharat da soğuk algınlığı ve mikropları önlemek için yardımcıdır, hatta en inatçı bağışıklık sistemlerini bile tetikler.


-------- Sponsorlu --------

Hardal tohumları

Turpgillerden sebze ailesinin üyesinden elde edilen bu keskin baharat, metabolizmayı hızlandırmada rol alır. Kuzey Carolina Devlet Üniversitesi araştırmacıları, hardalda bulunan homobrassinolide’in yağsız vücut ile kas kütlesini artırmak için kas hücrelerini uyarabildiğini tespit etti. Başka bir araştırmaya göre ise, hardalda bulunan melatonin kalori yakan yağ hücrelerini tetikleyerek, kilo vermeye yardımcı oluyor.

Karabiber

Koreli bilim insanlarına göre, bu sofra baharatına kuvvetli tadını veren pipeline, ayrıca yağ da yakmaktadır. Yayınlanan bilgilere göre, pipeline yeni yağ hücrelerinin oluşmasını da önlüyor ve bunu yaparak yağlanmayı kontrol altında tutmaya yardım eden bir metabolik zincir tepkimesine neden oluyor.

Tarçın

Araştırmaya göre, tarçın glikozun hücreler içerisinde hareketine yardım eder, böylelikle yemeğin ardından yaşanan insülin (bir yağ depolama hormonu) dalgalanmalarını önler.

Maydanoz

Dünyada en meşhur garnitür olarak bilinen maydanoz yemeğinize renk ve koku vermekten fazlasını yapıyor. Yapılan son çalışmalara göre, maydanozda bulunan antioksidanlar karaciğeri temizleyerek, metabolizmayı canlandırıyor. Karaciğer vücutta besinlerin depolanması ile beraber, sindirim ile metabolizma için de çok önemlidir.  Yağlı, hasar görmüş karaciğer metabolizmayı yavaşlatır ve kilo almanıza yol açar; maydanoz ise bu durumu önler.

Sarımsak

Ateş düşürücü ve doğal antibiyotik olan sarımsak, yüzyıllardır medikal amaçlar için kullanılmaktadır. Ayrıca artık bir yağ yakıcı olduğu da bilinmektedir. Koreli araştırmacıların iddialarına göre, 7 haftadan çok süre sarımsak içerikli diyet ile beslenen farelerde kilo kaybı görülmüştür.

Biberiye

Çam gibi iğneli koyu ve yeşil bitki, kilo denetimi için de çok işe yarar. İngiliz Beslenme Dergisi’ne göre, biberiyede bulunan karnozik asit, kan şekeri seviyesini azaltırken kilo dengesini koruyor. Illinois Üniversitesi’nde yapılan başka bir araştırmaya göre, tip 2 diyabetle ilişkili enzimleri de devre dışı bırakıyor.

1 YORUM

  1. Pingback: Selülit Giderici Lahana Kürü İbrahim Saraçoğlu » Bilgi Doktoru

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir